Bright Minds, Beautiful Ideas
Bruno Munari
Munari Guixe
Charles & Ray Eames
Jurgen Bey
ExhibitionBookWorkshopSponsorsPress
 

Deze tentoonstelling stelt de rol van de ontwerper en de waarde van design ter discussie. Nu de industriele wereld ongeveer alles kan produceren en we overspoeld worden door meer en meer van dezelfde soort van produkten reist de vraag 'Wat hebben we werkelijk nodig?' 'Wat kan design nog meer bijdragen aan de wereld?'. 'Wat is een werkelijke eigentijdse design-houding en hoe zou echt eigentijdse design er uit zien?'

Deze tentoonstelling verbindt de wereld van twee belangrijke klassieke ontwerpers - de Italiaan Bruno Munari en het Amerikaanse dua Charles en Ray Eames - aan twee hedendaagse ontwerpers - de Spanjaard Martí Guixé en de Nederlander Jurgen Bey. Wat ze gemeen hebben is een diep ethisch en sociaal bewustzijn, de wil om de grenzen van design te onderzoeken en het vermogen experimenteel en innovatief te zijn. Door alles te onderzoeken zijn zij in staat om fantasie, speelsheid en onderzoek te combineren met visie, actie en een begrip van de hedendaagse samenleving en economie. 'Bright Minds, Beautiful ideas' is een tentoonstelling over inspiratie en ideeen.

Een co-productie van Centro Cultural de Belém - Museu do Design en De Kunsthal, Rotterdam. Tenstoonstelling-ontwerp door Ontwerpwerk, office for design.

Centro Cultural de Belém . De Kunsthal . Ontwerpwerk


Bright Minds, Beautiful Ideas Exhibition

De Kunsthal, Rotterdam, Nederland
25 Sept - 5 Dec 2004

Centro Cultural de Belém, Lissabon, Portugal
19 Sept - 30 Nov 2003